Dagen Steve B

Onsdag 9/7


Idag var det dagen då Steve Baller skall äntra scenen på WWPC 2008.

Först ut som vanligt är Allison Watson som är Corporate Vice President, Worldwide Partner Group, m.a.o. bas för hela eventet. Allison är den som hälsar välkommen varje morgon och har lite runtsnack. Sedan kommer Simon Witts (Corporate Vice President, Enterprise and Partner Group), Bob Kelly (Corporate Vice President, Infrastructure Server Marketing) och kör var sitt pass.

Simon Witts talade om ökande marknad inom EPG och vilka möjligheter som ligger framåt.

Bob Kelly höll sig mycket inom vad som lanserats under åtet (Server2008 och VS2008) och även det som ligger framåt (SQL 2008)  Han demonstrerade dessutom Hyper-V själv.... Alla anda som kört demo har plockat upp speciella personer som kört dessa.



Sedan var det dags för Steve B. Inte riktigt så energisk som man sett honom tidigare men han började med att slänga en mikrofon i golvet sägande att inte behövdes för det var inget fel på hans röst....

Steve pratar mycket om betydelsen av partners för Microsoft och tackar många gånger för det fina jobb som vi partner gör så att Microsoft blir så framgångsrika.




Efter Steves onemanshow så kommer det upp en jounalist som skall ställa frågor till Steve som kommer auditoriet. Detta ser ut att vara en inte så repeterad övning och Steve svarar glatt på frågor som rör både iPhone och Yahoo. När det gäller det senare så kan han såklart inte säga något officiellt men han sa "watch the space in the search area the coming weeks..)



Återigen var det mycket kring Software+Service konceptet. Microsoft har till och med satt upp ett inkubationscenter för att hjälpa partners att utveckla sina SaaS lösningar - intressant.

En del av de sessioner som erbjuds är på temat Business Leadership och då är det icke Microsoftare som är talare.

En sådan som var en stor behållning var Steven Coveys och hans "Trust in the speed of trust" föreläsning.


Igår kväll var det middag med hela Svensktruppen. En mycket trevlig tradition som i år hölls på en riktig Texasrestaurang med allt vad det innebär. Många trevliga möten med personer som man av olika anledningar inte mött tidigare i veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0