Konferensen är igång!

Keynote 1

Det som genomsyrade dagen var Software+Services. Från att ha varit bara ett diffust begrepp som känds lite luddigt i förhållande till SaaS så finns det nu en affärsmodell och en hel del tanke bakom begreppet. Software+Services bör ses som SaaS men med tillägget att kunna köra (exekvera) mjukvara från diverse enheter – dvs. en kombination av mjukvara på klient och konsumtion av tjänst.

De paketerade erbjudanden som finns idag är kring CRM, Exchange och Sharepoint. Dessa erbjudanden är tillgängliga för oss att förmedla till våra kunder på ett attraktivt sätt. Det är provisionsbaserat och första årets provision är 12% av intäkten, därefter 6%. Det betyder att kontinuitet i intäkten istället för en engångskick. För Guide innebär det faktiskt att vi kan få del av den typen av intäkt som vi tidigare har avstått ifrån!

För oss och våra kunder innebär det också att den del av projekten som brukar vara relativt kostsamma och som egentligen inte tillför något riktigt affärsvärde försvinner – deployment av infrastruktur. Vi kan tillsammans med kunden fokusera på att bygga tillämpningen.

Det kommer säkert ta ett tag för denna paketering och affärsmodell att mogna, men det är i alla fall helt säkert att detta är något som Microsoft helhjärtat tror på!


Det framgick också att Vista inte rönt den framgång som Microsoft har räknat med. För att ta nytt tag i denna lansering så gick idag Brad Brooks ut och sa att Vista är mycket bättre än vad ryktet medger, särskilt efter SP1. Microsoft har frågat många kunder och dom säger sig vara redo att hoppa på en uppgradering, om det stämmer får tiden utvisa.

Dagens flopp stod en av Microsoft demonstratörer för då han skulle visa nya varianten av roaming profiles, d.v.s. hur man flyttar en desktop mellan PC. Allison Watson som är general för konvetet gjorde en ändring i en xl-fil och sedan gjode killen shut down på maskinen men slog ihop den för tidigt. PC slängdes iväg och Allison fick logga på en ny maskin och skulle givetvis få upp sin desktop med den tidigare ändrade filen. Efter en god stunds pratande (för att få tiden att gå) gick man snabbt över till nästa demo…. :)

Keynote 2

Windows Presentation Foundation och Silverlight var också två heta områden som togs upp. Det är ju vissa avseenden två tekniker som togs upp och där Microsoft uppmanade oss att driva in hos våra kunder.

Keynote 3

I och med Microsofts köp av sökmotorn FAST så kommer man att framöver ha kraftfulla verktyg för tillämpad BI och att skapa ”drill-down” sökningar. Det skall bli intressant att följa framöver… Microsoft har också ett starkt erbjudande inom BI om man tittar på att vaska fram information ur både strukturerat och ostrukturerat data via sina Sharepoint, Performance point och FAST / Search Server Express produkter.


Man tror också att en stor del av framtidens produktivitetsökande effektivisering kommer genom att tillhandhålla bättre sökfunktioner för individer i våra kunders organisationer. I så fall har ju Microsoft ett starkt erbjudande.

Ikväll blir det svenskfest på riktigt Texas manér -  steak dinner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0